Stats

TOP 5 SUPPLEMENTS FÖR FASTARE MUSKELVINN?

Försöker du bygga muskler, men inte se resultat? Läs vidare för de fem bästa muskelbyggnadstillskott för snabbare vinster!

Ta en promenad genom butikssektionen på Bodybuilding.com och du kommer att se massor av kosttillskott som riktar sig mot att bygga magert muskel och återställa kroppen efter en ansträngande träning. För det mesta fungerar dessa tillskott bra för människor, men inte alla tillskott fungerar för alla människor. På grund av vår kropps unika karaktär kommer vissa idrottare att reagera annorlunda mot vissa kosttillskott. Trots dessa skillnader finns det ett antal tillskott som visar störst nytta och mest återkomst över hela linjen. Här är de fem jag känner mig bäst med muskeltillväxt.
KREATIN
Kreatin är ett naturligt förekommande ämne i våra muskelceller, främst runt skelettmuskelvävnaden där cirka 95 procent av kroppens kreatintillförsel kan hittas. Återstoden lagras i hela kroppen.

Denna naturligt förekommande metabolit har reproducerats som kreatinmonohydrat för kosttillskott. Den används för cellulär energiproduktion och modulering.

Förmånerna av kreatintillskott:

Främjandet av mager kroppsmassa
Ökad muskelcellsvolym
Snabbare efter träning
Ökad glykogenförvaring
Öka hög intensitet muskelprestanda
Idrottare föredrar normalt kreatin när viktträning och kroppsbyggnad på grund av den snabba takt som muskelmassa bygger på. Likaså är det för många lätt att sluta att ta kreatin eftersom det är naturligt producerat av kroppen. När en idrottsman slutar ta detta tillskott, återgår kreatinivåerna i kroppen till normala inom 3-4 veckor.

Rekommenderat dosering: 5-10 gram. Ta hälften av din dagliga servering med din träningsmåltid och den andra halvan av din dagliga servering med din träning efter träning.

Beta-alanin
Detta är en naturligt förekommande icke-essentiell aminosyra som kommer in i kroppen genom mat som är rik på protein som fjäderfä. Prestationsförbättringen i beta-alanin (BA) beror på dess förmåga att öka intra-muskulära nivåer av carnosin. Denna ökning av beta-alanin genom tillskott tyder på att carnosinnivåerna höjs med över 60% inom så fort som fyra veckor.

Detta är signifikant eftersom våra kroppar ackumuleras i stora mängder väte, vilket medför att vårt pH sjunker (därigenom vi blir surare) under intensiv träning. Denna försurning (mjölksyra) kan orsaka allvarlig trötthet, minska muskelförmågan och stänga av nervsystemet som kan tvinga muskelsvikt. Genom att upprätthålla ökade nivåer av carnosin genom BA-tillskott kan en kroppsbyggare fördröja ackumuleringen av väte och den resulterande surheten som senare kan fördröja muskelmattning och misslyckande.