Stats

TOP 5 DOPLŇKY PRO ZLEPŠENÍ MUSKLE GAIN?

Pokoušíte se budovat svaly, ale nevidíte výsledky? Přečtěte si o nejlepších 5 doplňcích pro svalové buňky pro rychlejší přírůstky!

Projděte se v sekci obchodu na Bodybuilding.com a uvidíte spoustu doplňků zaměřených na budování chudých svalů a obnovení těla po namáhavém tréninku. Z větší části tyto doplňky fungují dobře pro lidi, ale ne všechny doplňky pracují pro všechny lidi. Vzhledem k jedinečné povaze našeho těla někteří sportovci budou reagovat odlišně na některé doplňky. Navzdory těmto rozdílům existuje řada doplňků, které vykazují největší přínos a nejvyšší návratnost. Tady je ten pět, co cítím nejlépe s růstem svalů.
CREATINE
Kreatin je přirozeně se vyskytující látka v našich svalových buňkách, především v okolí tkáně kosterního svalstva, kde lze nalézt přibližně 95% tělesné kreatinu. Zbytek je uložen po zbytek těla.

Tento přirozeně se vyskytující metabolit byl reprodukován jako kreatin monohydrát pro účely výživy. Používá se pro výrobu a modulaci buněčné energie.

Přínosy doplňování kreatinu:

Podpora svalové hmoty
Zvýšený objem svalových buněk
Rychlejší zotavení po tréninku
Zvýšené ukládání glykogenu
Zvyšte svalovou výkonnost s vysokou intenzitou
Sportovci obvykle upřednostňují kreatin, když se cvičí na posilování a kulturistiku kvůli rychlému tempu, při kterém je postavena svalová hmota. Stejně tak pro mnoho lidí je snadné přestat užívat kreatinu, protože je přirozeně produkován tělem. Když sportovec přestane užívat tento přípravek, hladiny kreatinu v těle se vrátí k normálu během 3-4 týdnů.

Doporučené dávkování: 5-10 gramů. Vezměte si polovinu denního jídla při jídle před tréninkem a v druhé polovině denního podávání s tréninkem po tréninku.

BETA-ALANÍN
Jedná se o přirozeně se vyskytující neesenciální aminokyselinu, která přichází do těla prostřednictvím potravin, které jsou bohaté na bílkoviny, jako je drůbež. Zvýšení výkonu beta-alaninu (BA) je způsobeno jeho schopností zvýšit intramuskulární hladiny karnosinu. Toto zvýšení beta-alaninu prostřednictvím suplementace naznačuje, že hladiny karnosinu se zvýší o více než 60% v tak rychle jak čtyři týdny.

To je důležité, protože během intenzivní cvičení naše tělo hromadí velké množství vodíku, které způsobí pokles pH (čímž se stáváme kyselějším). Toto okyselení (kyselina mléčná) může způsobit těžkou únavu, snížit svalovou výkonnost a vypnout nervový pohon, který může přinést selhání svalové hmoty. Udržováním zvýšené hladiny karnosinu prostřednictvím doplňování BA je kulturista schopen oddálit akumulaci vodíku a výslednou kyselost, která může následně zpomalit svalovou únavu a selhání.