Stats

ТОП 5 ДОПЪЛНЕНИЯ ЗА ПО-НАМАЛЯВАНЕ НА МЪСКАТА МУЗИКА?

Опитвате се да изградите мускули, но не виждате резултати? Прочетете за първите 5 мускулни добавки за по-бързи печалби!

Разходете се през магазинната секция на Bodybuilding.com и ще видите тонове добавки, насочени към изграждането на чиста мускулна маса и възстановяването на тялото след напрегната тренировка. В по-голямата си част тези добавки работят добре за хората, но не всички добавки работят за всички хора. Поради уникалната природа на нашите тела, някои спортисти ще реагират по различен начин на някои добавки. Въпреки тези различия, съществуват редица добавки, които показват най-голяма полза и най-висока възвращаемост в борда. Ето петте най-добри почитания на мускулния растеж.
CREATINE
Креатинът е естествено срещащо се вещество в нашите мускулни клетки, главно около тъканта на скелетната мускулатура, където може да се открие приблизително 95% от креатина. Остатъкът се съхранява в останалата част на тялото.

Този естествено срещащ се метаболит е възпроизведен като креатин монохидрат за хранителни добавки. Използва се за производство и модулация на клетъчна енергия.

Възможностите за добавяне на креатин:

Насърчаване на постната телесна маса
Повишен обем на мускулните клетки
По-бързо възстановяване след тренировка
Увеличено съхранение на гликоген
Увеличете мускулните качества с висока интензивност
Атлетите обикновено предпочитат креатин при тренировки по теглото и културизъм поради бързото темпо, с което се изгражда мускулната маса. Също така, за много хора е лесно да спрете да приемате креатин, защото тя естествено се произвежда от тялото. Когато спортистът престане да приема тази добавка, нивата на креатин в организма се нормализират в рамките на 3-4 седмици.

Препоръчителна дозировка: 5-10 грама. Вземете половината от ежедневната си сервираща храна преди тренировка и втората половина от ежедневната си сервиса с тренировка след тренировка.

Бета-аланин
Това е естествена неесенциална аминокиселина, която влиза в организма чрез храни, които са богати на протеини, като например домашни птици. Повишаването на производителността на бета-аланин (BA) се дължи на неговата способност да увеличава вътрешно мускулните нива на карнозина. Това увеличение на бета-аланина чрез суплементиране предполага, че нивата на карнозин се повишават с над 60% в рамките на четири седмици.

Това е важно, защото при упражнения с висока интензивност нашето тяло натрупва голямо количество водород, което води до спад в нивото на рН (при което ставаме по-киселинни). Това подкиселяване (млечна киселина) може да причини тежка умора, да намали мускулните качества и да спре нервните движения, които могат да предизвикат мускулна недостатъчност. Чрез поддържане на повишени нива на карнозин чрез BA добавка, културистът може да забави натрупването на водород и произтичащата киселинност, което впоследствие може да забави умората и неуспеха на мускулите.