Stats

TOP 5 DOPLNKOV PRE ZLEPŠENIE ZÍSKANÉHO MUSKLEU?

Snažíte sa budovať svaly, ale nevidíte výsledky? Čítajte ďalej o prvých 5 doplnkoch na zlepšenie svalovej hmoty pre rýchlejšie zisky!

Prejdite sa cez sekciu obchodu na Bodybuilding.com a uvidíte veľa doplnkov zameraných na budovanie svalovej hmoty a obnovenie tela po náročnom cvičení. Z väčšej časti tieto doplnky fungujú dobre pre ľudí, ale nie všetky doplnky pracujú pre všetkých ľudí. Vzhľadom na jedinečnú povahu našich telies, niektorí športovci budú reagovať inak na niektoré doplnky. Napriek týmto rozdielom existuje množstvo doplnkov, ktoré vykazujú najväčší prínos a najvyššiu návratnosť. Tu je päť, ktoré cítim najlepšie pracovať so svalovým rastom.
CREATINE
Kreatín je prirodzene sa vyskytujúca látka vo vnútri našich svalových buniek, predovšetkým okolo tkaniva kostrového svalstva, kde možno nájsť približne 95 percent kreatínu v tele. Zvyšok je uložený po celom zvyšku tela.

Tento prirodzene sa vyskytujúci metabolit bol reprodukovaný ako monohydrát kreatínu na účely výživy. Používa sa na výrobu a moduláciu bunkovej energie.

Prínosy doplnkov kreatínu:

Podpora štíhlej telesnej hmotnosti
Zvýšený objem svalových buniek
Rýchlejšie zotavenie po cvičení
Zvýšené ukladanie glykogénu
Zvýšte vysokú intenzitu svalovej výkonnosti
Športovci zvyčajne uprednostňujú kreatín, keď trénujú na posilňovanie a kulturistiku kvôli rýchlemu tempu, v ktorom je postavená svalová hmotnosť. Rovnako pre mnohých je ľahké prestať užívať kreatín, pretože je to prirodzene produkované telom. Keď športovec prestane užívať tento doplnok, hladiny kreatínu v tele sa vrátia do normálu v priebehu 3-4 týždňov.

Odporúčané dávkovanie: 5-10 gramov. Vezmite si polovicu dennej dávky s jedlom pred začiatkom tréningu a druhou polovicou dennej dávky s potrasením po tréningu.

Beta-alanín
Ide o prirodzene sa vyskytujúcu neesenciálnu aminokyselinu, ktorá prichádza do tela prostredníctvom potravín bohatých na bielkoviny, ako je hydina. Zlepšenie výkonu beta-alanínu (BA) je spôsobené jeho schopnosťou zvýšiť intramuskulárne hladiny karnosínu. Toto zvýšenie beta-alanínu prostredníctvom suplementácie naznačuje, že hladiny karnosínu sa zvyšujú o viac ako 60% v tak rýchlo ako štyri týždne.

Je to dôležité, pretože počas intenzívneho cvičenia naše telá hromadia veľké množstvo vodíka, ktoré spôsobuje pokles pH (čím sa stáva oveľa kyslé). Toto okyslenie (kyselina mliečna) môže spôsobiť vážnu únavu, znížiť svalovú výkonnosť a vypnúť nervový pohon, ktorý môže vynútiť zlyhanie svalov. Udržaním zvýšených hladín karnozínu prostredníctvom suplementácie BA je kulturista schopný oddialiť akumuláciu vodíka a výslednú kyslosť, čo môže následne oddialiť únavu svalov a zlyhanie.